Kosarad A kosarad üres... egyelőre :) Szeretném megrendelni »

Otthon az újszülöttel

Az idegrendszert és a vacsorát megmentő babahordozás

A dolgok általában nem úgy alakulnak, ahogy elképzeljük. 

Amikor első gyermekem megszületett, azt gondoltam, végre visszakapom a testemet, a szabadságom, anya leszek, de alapvetően minden úgy lesz, mint régen.  
Arról senki nem világosított fel, hogy ez egyáltalán nem így fog történni. 
A kezdeti elképzeléseim a továbbiakra, hogy majd otthon, ha hazamegyünk a kórházból, mit és hogyan fogunk csinálni, ahogy hazaértünk, szinte azonnal szertefoszlott.
Azt képzeltem, valahogy úgy lesz majd, hogy újdonsült családtagunk majd eszik nagyjából három óránként, és alszik jó nagyokat. Két alvás között megetetem, tisztába rakom, és amíg alszik, elintézem a szükséges teendőimet, rendbe rakom a lakást, főzök, mosok, vasalok. A maradék időben meg végre kiolvashatom a kedvenc könyvemet, megiszogatom a kávémat, miközben meghatódottan nézem, ahogy elsőszülöttem édesdeden alszik. 
No ebből semmi nem lett!

Otthon az újszülöttel

Odáig minden stimmelt, hogy hazavittük.

Aztán, amikor hazaértünk és megrendeltük az elsősegély vacsorát - időzavarba kerülve az újdonsült teendők zűrzavarában -, még nem gondoltuk volna, hogy ilyen kemény éjszakánk lesz.
Ezt követően egy újabb teendővel bővült a repertoár, figyelni, mit szabad enni és mit nem. Azaz, milyen összetevőkből áll az a valami, amit megeszek, nincs-e benne esetleg olyan dolog, ami az anyatejbe kerülve hasfájást okozhat. 
Aztán jött az, hogy semmit sem akkor tudok csinálni, amikor célszerű lenne, szükséges, vagy éppen szeretnék. És ez csak a kezdet volt azon dolgok sorozatában, amik részemről sokkal nagyobb igazodást, alkalmazkodát igényeltek, mint maga a terhesség. 

Aztán azzal folytatódott, hogy a háromóránkénti alvás helyett teljesen kiszámíthatatlan időpontokban meghatározhatatlan időtartamig szopizott a drága. Általában 1-2 órán keresztül. Azt gondolnád, hogy mi lehet ezzel a baj, hiszen ez a dolgod. Igen ám, de valójában ez eléggé fárasztó is tud lenni. Ha végre elaludt, és nagy nehezen le tudtam tenni, akkor 30 perc múlva ébredt, és kezdődött minden elölről

Az altatás sem úgy ment, ahogy a szakkönyvekben olvastam, hogy énekelsz, és csak úgy leteszed a kiságyba, ahogy letettem már ébredt is fel. Profi lettem az éppen aktuális alvással foglalkozó szakirodalomban, Pof. Dr. Bagdy Enikő, Ranschburg Jenő, és alvásra szakosodott facebook csoportok nagyon sokat segítettek.

Én pedig romokban. Délután 4-kor is még pizsamában voltam, a reggeli kávém pedig már rég kihűlve várt az asztalon, az ebédnek vagy inkább a vacsinak már esélye sem volt elkészülnie. A mosógépbe rendszeresen bent felejtettem a ruhát, a mosogató is állandóan tele volt, a porszívóról pedig már lassan azt sem tudtam, hogy hol van.
Csalódott, fáradt, és rendkívül frusztrált voltam, úgy éreztem nem jól csinálom, velem van a baj! Ez az állapot, pedig pláne nem segített. 

És akkor jött a mentőötlet!

Előkaptam a tapasztaltabb barátnőmtől kapott babahordozót, és a babát magamra kötöttem. Megtanultam így végezni a házi munkát, speciális technikát dolgoztam ki a főzéshez, hajolgatáshoz, vasaláshoz, de végre mindent el tudtam intézni. Végre felszabadultak a kezeim, hogy magamra kötöttem. Azt vettem észre, nem csak ő lett nyugodtabb, hanem én is! Innentől kezdve mindennapjaim részsévé vált a babahordozás. Egyszerű volt és szabadságot adott számomra

Mit tud egy babahordozó?

A babahordozó azt a testközelséget biztosítja a babának, amit az anyaméhben megszokott. Hallja a szívhangodat, a hangodat, és a mozgás is megnyugtató számára, és ez alvás közben sem zavarja a a babát. Sőt!

Köztudott, hogy a babák testközelben sokkal jobban és hosszabban alszanak, mint a kiságyban.

Ha ébren vannak, pedig szeretnek függőlegesen nézelődni. Ha beteszed őt egy babahordozóba, máris felszabadulnak a kezeid, és nem kell cipelned a popsiját.
Ettől kezdve akár nézelődik rajtad, akár alszik, rengeteg dolgot tudsz vele együtt csinálni. Ki tudod teregetni a ruhákat, el tudsz pakolni, meg tudod csinálni az ebédet, vacsorát.  El tudsz indulni otthonról úgy, hogy nem sírja ki magát útközben a babakocsiból. Ha rajtad alszik és nem akarod letenni, akkor akár te is le tudsz dőlni egy kicsit pihenni. 

Egy babahordozó segítség lehet nagyobb testvér esetén is. Ha magadra kötöd kisbabád, könnyebb a nagyobbal is foglalkoznod, és sokszor még a testvérféltékenység is könnyebben lezajlik, vagy egyáltalán fel sem üti a fejét. 
Ha pedig hasfájós, és nehezebben alkalmazkodó csemetével áldott meg a sors, lehet, hogy ezt észre sem fogod venni, mert a testközelséged átsegíti a számára nehezebb kezdeti időszakokon. 

Egyszóval ez az egyszerű kis eszköz bearanyozza mindannyiótok hétköznapjait. Te boldogabb, stresszmentesebb leszel, mert szervezhetőbbé, ezáltal könnyebbé válnak a mindennapok, és a hordozással pedig a legjobbat teszed babádnak, akinek testi és érzelmi fejlődésére rendkívül pozitívan fog hatni a hordozással együttjáró testközelséged is. Boldogok lesztek, kiegyensúlyozottak mindketten. Sőt az egész család, aminek az elkészült vacsi mellett esténként, mindannyian együtt tudtok örülni. 

A babahordozás egy életre szóló ajándék!
Hordozz te is! Válaszd ki a nektek való hordozót! Mi szívesen segítünk!

Oldalainkon megismerkedhetsz a helyes babahordozással és segítünk az eszközválasztásban is:

Miért hordozd a kisbabád >>
Ismerd meg a helyes babahordozást >>
Helyes, ha hordozol, de helyesen hordozol? >>
Hogyan válassz babahordozót? >>

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj akcióinkról, újdonságainkról, fejlesztéseinkről!

Termékeink között megtalálod kedvenc babahordozódat:
Böngéssz hordozóink között vagy tervezd meg saját babahordozód

Gremese - Hordozz okosan!

Ki írkál itt?

Gremsperger Emese 3 gyermek anyukája, a Gremese Babahordozók készítője, baba- és gyermekhordozási tanácsadó.Gremsperger Emese 3 gyermek anyukája, a Gremese Babahordozók készítője, baba- és gyermekhordozási tanácsadó. Keress és kérdezz...

+36-70/326-50-71 emese@gremese.hu