Kosarad A kosarad üres... egyelőre :) Szeretném megrendelni »

Nemzetközi ortopéd elismerésben részesültek hordozóink

Újszülötteknek való hordozóink gerinc- és csípőbarát minősítést kaptak

Egy hatalmas eredemény!

3 babahordozónk: Rugalmas kendő, Karikás kendő, Állítható Baby Tai megkapta a nemzetközi HIP Dysplasia Institute védjegyét, mely igazolja, hogy termékeink csípő és gerincbarát hordozók

Nemzetközi ortopéd elismerésben részesültek hordozóink

Mi az a csípődiszplázia?

A csípőízületi diszplázia azt jelenti, hogy a csípőízület csontjai nem illeszkednek megfelelően. A csípőízületi diszplázia évente több ezer gyermeket és felnőttet érint.

És mi ez az intézet, amely igazolja hordozóink egészségre gyakorolt jótékony hatását? 

A HIP Dysplasia Institute

2008-ban jött létre az Orlando Health Arnold Palmer Gyermekkórházban, és azóta is vezető szerepet tölt be a kezelésről és a megelőzésről szóló konszenzus kialakításában, továbbá ingyenes és mindenki számára elérhető információforrásként szolgál a szülők és a klinikusok számára, különös hangsúlyt fektetve azon országokra, ahol ahol a legmagasabb a csípőízületi diszplázia aránya.

Az International Hip Displasia Institute küldetése, hogy csökkentse az újszülöttkori csípőinstabilitás és a csípőfejlődési diszplázia által érintett gyermekek és felnőttek fizikai, társadalmi és gazdasági terheit.

Teszik ezt: 

  • a tudatosság és a megelőzés fokozásával, 
  • új diagnosztikai technológiák kifejlesztésével
  • és a csípőízületi diszplázia által érintettek kezelési folyamatának javításával.

Mi okozza a csípődiszpláziát?

A csípőízületi diszplázia pontos oka vagy okai nem ismertek. Széles körben elfogadott tény, hogy a csípőízületi diszplázia a születés körül alakul ki, mivel a vápa születéskor sekélyebb. A sekély vápa nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé a csecsemő számára, hogy áthaladjon a szülőcsatornán. Születés után a meglazult szalagok általában helyreállnak, és a vápák gyorsan mélyülnek az első életévben. Ez az elmélyülési folyamat több évig tart, de serdülőkorban vagy korai felnőttkorban is diagnosztizálhatók sekély hornyok, és ez a csípődiszplázia stabil típusa, amelyet gyakran acetabuláris diszpláziának is neveznek.

A csípődiszpláziának számos különböző előfordulási formája van:

  • Csípőfejlődési diszplázia – DDH
  • A csípő veleszületett diszlokációja – CDH
  • Újszülöttkori csípőinstabilitás – NHI

Acetabuláris dysplasia

A csípődiszplázia egy enyhébb formája, ami megakadályozza, hogy a csípőízület megfelelően működjön, és így az ízület a normálnál sokkal gyorsabban használódik el. Hasonlóan ahhoz, ahogy egy autó abroncsai gyorsabban kopnak, ha nincsenek beállítva.
A csípőízületi diszplázia általában „néma” állapotként kezdődik, így a panasz, a fájdalom a későbbi szakaszokban jelentkezik. Emiatt a csípőízületi diszplázia ezen formája nehezebben észlelhető, ezáltal nehezebb is kezelhető.

Miért olyan fontos erre figyelni és megelőzni? 

Egy kis statisztika!
A csípő instabilitása a leggyakoribb újszülött rendellenesség.

  • Körülbelül 10 újszülöttből 1 gyermeket érint e probléma. Ez azt jelenti, hogy a csípő megmozdulhat a vápában a laza szalagok miatt. Kilencven százalékuk természetesen megfeszül a születés után.
  • Körülbelül 100 csecsemőből 1-nek van szüksége DDH-kezelésre
  • Körülbelül 500 csecsemőből 1-nek van teljesen elmozdulva a csípője

Mit tett eddig a HIP Dysplasia Institute?

10 eddigi legnagyobb eredményük között tudhatják, hogy megteremtették az egyetértést a dysplasia  helyes kezelési módját illetően, egy megbízható nemzetközi osztályozási rendszer kidolgozásával.

Megalakították a csípődiszplázia szakértőiből álló csapatot, kik a világ minden tájáról, a csípőízületi diszplázia kezelésének innovációjával foglalkoznak.
Többközpontú együttműködési kutatást hoztak létre öt országban.
Nyilvános forrást biztosítanak a betegek, a szülők és az orvosok számára, hogy megbízható és
átfogó információval rendelkezhessenek a csípőízületi diszpláziáról, továbbá folyamatos kutatásokat végeznek a megelőzés legmegbízhatóbb lépéseivel kapcsolatban. 

Meghirdettek egy „Biztonságos pólyázási kezdeményezést”, amely az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia által is elfogadott. 

És legfőképp, létrehozták azt a minősítési kritériumrendszert, és a „Csípő-egészséges babahordozóról szóló nyilatkozatot”, amely igazolást csak a bevizsgálást követően a csípődiszplázia megelőzésével kapcsolatban csak a valóban hatékony babahordozók kapnak meg.

Hordozóink tehát ezen elismerés által részesei lettek hatásukkal a diszplázia elleni küzdelemnek, mivel fontos szerepük van a csípődiszplázia kialakulásának megelőzésében és jövő generációinak a csípőízületi diszplázia szenvedéseitől való megkímélésében. 

Ha szeretnétek többet megtudni az intézetről és munkásságukról, és több információt szeretnél kattints oldalukra! HIP Dysplasia Institute.

A helyes babahordozás fontosabb szabályai >>
Miért hordozd a kisbabád? >>
Hogyan válassz babahordozót? >>
Milyen hordozó való egy újszülöttnek? >>

Ki írkál itt?

Gremsperger Emese 3 gyermek anyukája, a Gremese Babahordozók készítője, baba- és gyermekhordozási tanácsadó.Gremsperger Emese 3 gyermek anyukája, a Gremese Babahordozók készítője, baba- és gyermekhordozási tanácsadó. Keress és kérdezz...

+36-70/326-50-71 emese@gremese.hu