Kosarad A kosarad üres... egyelőre :) Szeretném megrendelni »

Irány az óvoda. Babával, babakocsival, tesóval, kismotorral

Hogyan könnyíti meg az oviba járást a babahordozás?

Ha már nem csak egy gyerkőccel éled a néha erőpróbáló boldog hétköznapokat, akkor így ősz derekára bizonyára kellő tapasztalatot gyűjtöttél a nagyobbik csemete iskolába, óvodába hordása során is. Bár most egy kicsit más a helyzet a koronavírus elleni védekezés szabályai miatt, de hamar rájöhettél, hogy a reggelek, délutánok lemenedzselése nem kis mutatvány.

Azt leszögezhetjük, hogy kevés gyerekintézményt terveztek úgy, hogy gondoltak volna arra, hogy az esetek többségében nem ideális körülmények között, azaz kistestvér nélkül érkeznek a szülők a bölcsibe, oviba, iskolába, így hát bizonyára ismerős neked a helyzet, és te is a bőrödön érzed, milyen szülőpróbáló feladat ez.

Irány az óvoda. Babával, babakocsival, tesóval, kismotorral

Hogy egy gyerekkel mennyire egyszerű az élet, azt akkor tudtam meg, amikor megszületett a második. Hamar megtapasztaltam, hogy a rém egyszerű dolgok megoldása is könnyen próbatétellé válhat. Ilyen például az a mindennapos feladat, amit az oktatási nevelési intézménybe való érkezés és távozás jelent.

Az alaphelyzet:

minden nap reggel és délután kistestvérrel együtt egy látszólag egyszerű történet: oviba, suliba be és haza.
Gondolom nektek is megvan: szatyor a babakocsi aljában, lehetőleg jól megpakolva, rajta egyensúlyozva a nélkülözhetetlen kismotor a nagyobbnak, sok csomag.

A helyzetet csak tovább nehezíti, hogy ráadásul nem is egyedül küzdöd végig magad ezen a mindennapos akadálypályán, hanem nehezített a helyzeted, hisz sok szülőtárssal osztozol egy időben nagyjából ugyanezen a feladaton.

A feladat:

nem kevés, bejutni a fenti menetfelszereléssel a közintézménybe. Ha sikerült kinyitnod a kallantyús bejárati ajtót, gyakran nem örülhetsz, mert hátravan még szélfogós esetén a belső ajtó, ami vagy szűk, vagy pont ellenkezőleg nyílik, de van ahol lépcsőn kell a babakocsit bevinned. Ha túljutottál a duplán más bejárati ajtón, azaz, ha már beküzdötted magatokat az épületbe, akkor találkozol a következő nehézséggel, amennyiben a csoportszoba az emeleten van.

Komoly döntés! Vannak komform és kevésbé komfor megoldások. Vagy felcipeled a kocsit, már, ha lehetséges, vagy lent hagyod a babád a babakocsiban a földszinten. Mindkét döntés komoly következményekkel járhat. Szorongsz, hogy mi lehet vele odalent, hisz nem látod, vagy megszakadsz. Egyik sem igazán jó választás.

Ha igazán szereted a kihívásokat, döthetsz úgy is, hogy kiveszed a kocsiból esetleg alvó csemetédet, és viseled ennek következményeit. Ha így segítesz a nagyobb tesónak öltözni - egy kézzel persze, mert nincs hova letenned a kicsit - aki közben lehet, hogy keserves sírásával ad zenés aláfestést ennek a déluáni mindennapos megpróbáltatásnak, ekkorra hamar megtapasztalod azt is, hogy a ruha milyen gyorsan rámelegszik az emberre, amitől persze érthető módon ideges leszel, és még feszültebbé válik minden.

No nekem ebből lett elegem! Elmondom, én hogy csináltam. Próbáld ki, neked is be fog válni!

A megoldás:

Egyszerűen hagyd otthon a babakocsit! Tedd a picikéd babahordozóba, és csak azt fogod érezni, hogy nincsenek előtted akadályok. Szabad mindkét kezed, nyitod a reteszt, beférsz az ajtón, és hipp-hopp ott is vagy bármelyik emeleten. Nem probléma innentől kezdve az ovis segítése, a cuccok elpakolása, elrendezése, és hazafelé indulva még a kezét is meg tudod fogni, hogy biztonságban sétálgatva nyugodtan figyelhess arra, ahogy meséli, mi történt aznap az oviban.

Persze, mint minden ismeretlen, új dologgal kapcsolatban felmerülhetnek kérdések benned.
Nem lesz kényelmetlen a hordozóban a kicsinek? Hidd el - tapasztalatből mondom - az összes hercehurcát nyugodtan át fogja aludni.
Nem lesz melege vagy mi van ha fázni fog?
Ha hűvös az idő, és nem tudod, hogyan öltöztesd a babád, olvasd el a babahordozás hidegben, télen cikkemet. Hordozáshoz praktikus kiegészítőt itt találsz, a hordozótakarót.

Hogyan találod meg a megfelelő babahordozót? Hogy mely hordozó lenne számotokra a legmegfelelőbb, ennek kiválasztásában itt kapsz segítséget. És van, amire nem is gondolnál… hogy miben segíthet még egy babahordozó? Ha esetleg felmerülne a testvérféltékenység, mert a kicsi mindig veletek van, és sok feladatot ad neked, és kevesebb időd marad a nagyobbra, ebből a cikkemből megtudhatod, hogyan hat a babahordozás a testvérféltékenységre.

Mi erre is gondoltunk!
Ha a kis ovisod, bölcsised is hordozni szeretne úgy, mint te a kistestvérét, nézz szét a gyerekeknek készült játékhordozóink között!

Hidd el, a babahordozás megkönnyíti a hétköznapjaidat!

Ugyan magadra kötöd a babádat, de olyan terheket vesz le a válladról ez az egyszerű, ám mégis praktikus és biztonságos eszköz, hogy a tény, hogy cipeled fel sem tűnik számodra. Ha szeretnéd, hogy a mindennapok ne próbatételt jelentsenek, érdemes fontolóra venned tapasztalataimat.

Hordozz praktikusan! Viseld stílusosan! Gremese

Ki írkál itt?

Gremsperger Emese 3 gyermek anyukája, a Gremese Babahordozók készítője, baba- és gyermekhordozási tanácsadó.Gremsperger Emese 3 gyermek anyukája, a Gremese Babahordozók készítője, baba- és gyermekhordozási tanácsadó. Keress és kérdezz...

+36-70/326-50-71 emese@gremese.hu