Kosarad A kosarad üres... egyelőre :) Szeretném megrendelni »

Babahordozás hidegben, télen

Hogyan öltöztesd babádat hordozáshoz?

Hogyan is zajlik ez a babahordozás dolog télen? Lehet egyáltalán télen hordozni? Kiviheted-e a babádat a hidegbe? És ha igen, akkor miben?

Hordozni tényleg szinte bárhol és bármikor lehet évszaktól függetlenül. A hidegben hordozásnak a betegeskedős taknyos időszakban immunerősítő és légzéskönnyítő hatása is van. Hidegben ugyanis összehúzódik a nyálkahártya, a kicsi könnyebben kap levegőt, és a trutyi is könnyebben távozik.

No de hogyan is csináljátok ezt a kimenetelt? Többféle megoldás létezik arra, milyen "fűtést" tudtok alkalmazni hidegben. A teljesség igénye nélkül akkor nézzük.

Egy nagyon egyszerű megoldás, a legalább két számmal nagyobb kabát. Ha télen voltál pocakos, akkor nagy valószínűséggel az a kabát jó lesz mindkettőtöknek.
Másik lehetőség a speciálisan kialakított (akár házilag) hordozós kabát, mely elöl- és háton hordozáshoz is megfelel. Olyan kabát, amely egy betét segítségével válik hordozós kabáttá, majd a betétet elhagyva sima kabátként funkcionál.

Amit viszont nálunk megtalálsz, vízlepergetős, akár dupla lepatantolható polárréteggel bíró, lábzsákos, méretre állítható, kapucnis kézmelegítős megoldás, a hordozótakaró. -10 fokig két polárral tesztelve, és jelentem működik.

Hogyan öltöztesd babádat?

Babahordozás hidegben, télen

A kulcsszó: rétegesen.
Babahordozáshoz ne úgy öltöztesd a kicsit, mintha babakocsiba tennéd. Nem kell Michelin babát csinálni belőle. :)
Ha közös kabátotok, hordozós kabátod van, akkor nagyjából a szobai öltözékében indulhatsz vele útnak. A lábára érdemes plusz zoknit, lábszármelegítőt (babylegs) vagy valami gyapjú alkalmatosságot húzni. Felül pulcsi, és jó szolgálatot tehet a sapka/sál kombináció helyett az űrhajós sapi, ami egybe sapka nyakmelegítő résszel.
Ha átmeneti vagy polár overallt adnál rá, figyelj arra, hogy hordozásnál megvalósuljon a terpesz, vagy "M" lábtartás. Nem baj, ha nagyobb az overall, mert így nem fogja a baba lábait korlátozni.

A fenti esetekben a babát értelemszerűen magadra kabát alá kötöd (bármilyen hordozóeszközben hordozós kabátnál elöl vagy háton, közös kabátnál elöl). Ami fontos még, hogy a köztetek lévő légréteg szigetel és melegítitek egymást.
Ha betértek egy helyiségbe, nem probléma levenni a kabátot, mert máris szobai viszonyoknak megfelelően vagytok felöltözve, nem izzadtok meg.
Hordozótakaró esetén a babát kabátra kötöd. Itt is figyelj a réteges öltöztetésre, mert ugyan melegítitek egymást, de nem úgy, mint egy közös kabát alatt. A kabát ne legyen csúszós, mert akkor a hordozót nehéz rögzíteni.

Ha totyogóval indulsz útnak, előfordul, hogy a saját lábán szertné folytatni a sétát. Ilyenkor vigyél neki kabátot, meleg cipőt, amit a lekéredzkedő felfedezőre fel tudsz adni. :)

Hordozótakaróinkat itt találod:

Hordozótakaró >>

Ki írkál itt?

Gremsperger Emese 3 gyermek anyukája, a Gremese Babahordozók készítője, baba- és gyermekhordozási tanácsadó.Gremsperger Emese 3 gyermek anyukája, a Gremese Babahordozók készítője, baba- és gyermekhordozási tanácsadó. Keress és kérdezz...

+36-70/326-50-71 emese@gremese.hu