Kosarad A kosarad üres... egyelőre :) Szeretném megrendelni »

Fogzik a babám

Hogyan segíthet rajta a babahordozás?

Az elmúlt időszakban nehéz napokat éltünk meg, ezért gondoltam, hogy megosztom veled a fogzás és a babahordozás kapcsolatát.
Miért is kellene összekötni ezt a két dolgot?
Elmesélem röviden, hogy történt velünk. Ahány gyermek, annyiféleképpen zajlik a fogzás. Barnusom harmadik babaként is tudott nekem újat mutatni. Az első szülinapján belázasodott, 39,2. És ez így ment 3 napig. A torka piros, hasmenése volt, és nem lehetett letenni. Nyűgös volt, anyás, elkenődött, sírva mászott utánam, és csak a karomban nyugodott meg. Csak a szopi, más táplálék szóba sem jöhet. Éles hirtelen felsírások, és könyékig a szájában. No akkor megint megindultak a fogak. Az eszembe sem jutott, hogy egyszerre 3 őrlő, de igen, három nap után kint van három őrlő.
A helyi kezeléseken és a kúpokon kívül most is segített a babahordozás. Kíváncsi vagy mi ennek a háttere? Olvass tovább! :)

Fogzik a babám

A babák fogai egyesével, kettesével, négyesével, ki tudja hányasával jönnek. A feltett rajz nem szentírás, a babák továbbra sem olvasnak szakirodalmat, nemhogy a fogaik, így bármi történhet bárhogyan.

A babahordozás közben öleljük kincsünket, és ennek az ölelésnek van jótékony hatása. Ölelés során oxitocin szabadul fel a szervezetben, aminek fájdalomcsillapító hatása van. A legjobb, ha bőr-bőr kontaktusba kerülsz babáddal, mert ezzel a kenguru módszerrel hőemelkedést, enyhe lázat is lehet csökkenteni.

A babák ezt persze nem tudják, hogy mi szabadul fel a szervezetükben, ők ilyenkor csak a megnyugtató anyai ölelésre vágynak. A nap 24 órájában. Segíts hát neki, és segíts magadon, hogy ne szakadjon le a karod. Nem kell folyamatosan karban cipelned, ha van egy jó babahordozód - mondanom sem kell. :)

Mindemellett ha masszírozod az ínyét, vagy rücskös/hűsítő rágcsit adsz neki, az is tud segíteni. A címkerongyijaink se nem rücskösek, se nem hűvösek, de kitűnően szívják a nyálat, és szebbnél szebb színes csócsálható szalag van rajtuk. Figyelemelterelésnek sem utolsó.
A meginduló nyáltenger felszívására pedig ott vannak kiváló nyálszívő nyálkendőink polár hátuknak köszönhetően nem ázik át alatta a baba ruhája.
A hordozás gyógyít, és egyszer majd csak kijön az a potom 20 fogacska.

Ki írkál itt?

Gremsperger Emese 3 gyermek anyukája, a Gremese Babahordozók készítője, baba- és gyermekhordozási tanácsadó.Gremsperger Emese 3 gyermek anyukája, a Gremese Babahordozók készítője, baba- és gyermekhordozási tanácsadó. Keress és kérdezz...

+36-70/326-50-71 emese@gremese.hu