Kosarad A kosarad üres... egyelőre :) Szeretném megrendelni »

Bemutatkozik a Gremese Rugalmas hordozókendő

A sziporkától az egyedülállóig

A Rugalmas hordozókendőnk születésének a történetét szeretném veled megosztani, valamint megpróbálok azokra a kérdésekre választ adni, melyek a facebook oldalunkon keresztül érkeztek.

Mei tai-al kezdtem a pályafutásom, csatossal folytattam, és most megérkezett a rugalmas kendő is. Nagyon sok kérdést kaptam az évek alatt azzal kapcsolatban, hogy újszülötteknek nem készítek-e valamilyen hordozót. A válaszom mindig az volt hogy nem, de a hordozásukra tökéletes pl. a rugalmas vagy a szövött hordozókendő. Börzéken, vásárokon, rendezvényeken számos pocakos kismamival találkoztam, akiknek nem tudtam az igényét maradéktalanul kielégíteni. Mit is csináljunk?

Bővítsük a termékskálát.
Anyukák visszajelzéseiből (mielőtt mei tai-ra vagy csatosra váltottak volna), és saját tapasztalatból kezdtem képbe kerülni az itthon gyártott rugalmas hordozókendők tulajdonságaival. Mikor hordozási tanácsadónak tanultam, ott is kezembe került sok kendő, hallottam sokféle véleményt is. Én magam is próbáltam ilyet is, olyat is. A személyes véleményem pedig a következő az itthon gyártott rugalmas kendőkről:

Bemutatkozik a Gremese Rugalmas hordozókendő

Azok a kendők, amikkel találkoztam, tényleg nem hozzák az ígért eredményt. Abból az alapanyagból, amikből ezen kendők nagy része készül - megmondom őszintén, mi kismamabandázst és derékmelegítőt készítünk, mégpedig a vastagabb változatból. Arra zseniálisak, mert a pár százalék spandex/lycrának köszönhetően (és az egyedi Gremese szabás miatt) szépen felveszik az alakot, nyúlnak, amennyire kell. A legtöbb ilyen kendő széle pöndörödik, és jó, ha egy 5 kg-os babát még elbír, a 7-8-9 kg-os ajánlás ellenére. Ez a tapasztalat, ezek a visszajelzések.

No akkor kellene készíteni egy olyan rugalmas kendőt, ami ennél sokkal többet bír. Több mint egy éve kísérletezgettem az alapanyagokkal. Először elkezdtem megfelelő kelmét keresni, és mikor rájöttem, hogy ez nem fog menni, mert egyszerűen nem kapható, akkor azon gondolkoztam: mi lenne, ha legyártatnám az alapanyagot?
No így is történt. Megtaláltam a megfelelő kötödét, a megfelelő festődét, és a sokadik kötés után született meg az a bizonyos g/m2 sűrűségű 100% pamut anyag, amire azt mondtam: ez lesz az igazi. A festése is egyedi, több száz színből választottam ki a véglegeseket.

Teszteltem kisebb súlyú (saját) Barnussal, 12,5 kg-os Barnussal. Anyukáknak adtam, hogy próbálják, használják, és adjanak visszajelzéseket. Mind pozitív lett szerencsére.
És most igyekszem válaszolni az időközben felmerült kérdésekre.

Csípőhordozásra is kiválóan alkalmas, Barnusom ki-be pakolgatta a kezeit, ami igényelt utánigazítást, de abszolút kezelhető, igazítható. Ha nem sajtkukac a csípőn figyelő gyermek, akkor még ennyit sem kell tenni. Csípőn is csigolyáról csigolyára megtámasztja a babát, erről gondoskodik a három rétegű megfelelő kötés, és a megfelelő sűrűségű anyag.

Kérdés érkezett még azzal kapcsolatban, hogy mi alapján ajánlom a 11 kg-os hordozásra vonatkozó felső súlyhatárt, ha nem teszteltem több generációnyi gyerekkel, valamint hogy szolgál hosszú távon, mert a tapasztalatok alapján egy normál rugalmas egy gyereket szolgál ki. Nos azzal kezdeném, hogy a Gremese Rugalmas egy "nem normális" rugalmas hordozókendő. Olyat akartam, amit nem kell lecserélni ha eléri a baba az 5-6 kg-os súlyhatárt, ami a valóságban is megfelel a gyártói ajánlásnak, ami minőségi, és mellé bátran tudom adni a nevemet. Ami megelőzi a mei tai vagy csatos használatot a kezdetektől. Nem teszteltem éveken keresztül - ez azt hiszem józan ésszel nem elvárható. Az a közel fél év saját tesztelés, és más anyukák visszajelzései megerősítettek, hogy ez a kendő bizony megállja a helyét.

Rugalmas kendő

  • Koraszülött és újszülött babák hordozására kiválóan alkalmas,
  • az ajánlásom szerint 11 kg-os babát is elbír,
  • puha, ölelős, 100% pamutból köttetett egyedi az alapanyaga
  • a festése nyálálló, bababarát, igazolással rendelkező festékkel történt
  • minden felnőttre jó
  • az elkeskenyedő végek miatt könnyű a csomózás
  • az ún. egészséges, ortopédiailag megfelelő tartást biztosító hordozóeszközök közé tartozik.


A kendőt továbbra is teszteljük, és időnként beszámolok az eredményekről. :)

Ki írkál itt?

Gremsperger Emese 3 gyermek anyukája, a Gremese Babahordozók készítője, baba- és gyermekhordozási tanácsadó.Gremsperger Emese 3 gyermek anyukája, a Gremese Babahordozók készítője, baba- és gyermekhordozási tanácsadó. Keress és kérdezz...

+36-70/326-50-71 emese@gremese.hu