Kosarad A kosarad üres... egyelőre :) Szeretném megrendelni »

Babahordozás tavasszal, nyáron

Hordozóajánlással meleg időkre

Ne vágj neki a tavaszi sétáknak, míg nem olvastad el ezt!
Most, hogy hamarosan remélhetőleg már tényleg beköszönt a tavasz, egyre több időt célszerű a szabadban tölteni, és olyan imádott tevékenységeknek hódolni, mint hagyni bőrünket simogattatni a meleg tavaszi napsugarakkal. Régóta áhított szürke hétköznapok, borongós, hideg esős napok szülte vágyaink válhatnak végre valóra.

Itt van végre a tavasz!

Hahó napsugarak! Helló természet újjászületése!
Sétára, kirándulásra fel!
De mielőtt nekivágnál a sétának egy vagy több gyerkőccel, ha ne adj isten kicsi is vannak köztük,  ha nem csak kiszabadulni szeretnél a négy fal közül, de valóban szabadnak is szeretnéd érzeni magad, javaslom, ne babakocsival tedd!

Babahordozás tavasszal, nyáron

Amennyiben esetleg még nem lennél elkötelezett rajongója - a babahordozó lesz számodra az az eszköz, amellyel maradáktalanul átengedheted kisbabáddal magad a tavaszi séta által tartogatott örömöknek.
A babahordozás sok-sok előnyét itt nem emelném ki külön, ezeket korábbi bejegyzéseimben olvashatod (párat belinkelek neked) - de mindenképp megemlíteném, hogy a hordozó páratlan élményt nyújt a baba számára a séták során.

Hogyan gyógyít az ölelés >>
A babahordozás védi babádat és téged is a stressztől >>
Koraszülött babák hordozása >>
A kenguru módszer >>
A babahordozás csökkenti a testvérféltékenységet >>

Nagyon izgalmas ugyanis számára anya szemszögéből látni a világot. Nem beszélve arról, hogy mindezt az élményt testkontaktusban élheti meg, veled!

Sokkal izgalmasabb így a világ, mint babakocsiban ülve, elfektetve, lábak magasságából szemlélve a dolgokat. A kisebb babák esetében egy darabig érdekes lehet ugyan a babakocsi, de hamar unalmassá válik számukra, főként, ha babád rájön, hogy nincs veled testközelben, ennek következtében konkrétan kisírja magát a babakocsiból. 

Neked megvolt már, hogy egyik kézben gyerek, másik kézben babakocsi, közben pedig irány haza a legrövidebb úton? Párszor nekifutottam a gyakorlásnak, aztán letettem róla. 
Ha babahordozóval indulsz neki a tavaszi sétáknak, ez nem fog előfordulni! 

Babádnak rendkívül izgalmas, és ingerdús lesz így a séta. Nem beszélve arról, hogy a jelzéseire azonnal tudsz reagálni, miközben a tavasz illatáradata mellett mindig beszippanthatod babád utánozhatatlan isteni babaillatát is. Ha a kicsit túl sok inger éri, vagy megijed, egyszerűen hozzád bújik, amit babakocsiban nem tudna megtenni. 
Ne lesz sírás, nem lesz szenvedés, csak könnyed, felszabadult séta!

Sok kérdés kavaroghat benned ezek után  azzal kapcsolatban, hogy jó, de akkor milyen babahordozót válassz?

Megosztom veled a tapasztalataimat.
Fontos, hogy jó döntést hozz mind kényelmi, mind használati szempontból!

Mire érdemes figyelni a választásnál? 

Szempontok, melyeket érdemes számításba venned!

  • A baba életkora, súlya.
  • Ki fog hordozni, te is vagy apa is?
  • Az egyszerű villámgyors csatos, vagy a kötözős megoldások híve vagy?
  • Hogy bírod a meleget, mi a helyzet, ha összeizzad testetek a babával?
  • Olyat szeretnél választani, ami minden helyzetben hidegben melegben megoldás lehet, vagy inkább azt részesíted előnyben, ami az adott időszakra lesz megfelelő?

Újszülöttek számára elérhető hordozóink

a rugalmas kendő, a karikás kendő és állítható baby tai.
Mindhárom eszköz remek választás újszülött babád számára, ám ha az egyre melegedő időt vesszük figyelembe, akkor a legszellősebb hordozóink a szövött kendő alapanyagból készült karikás kendő és az állítható baby tai

A karikás kendő egy réteg, 100% pamut alapanyagból készült, puha, ölelős gyors és stílusos eszköz. 
Az állítható baby tai szintén ugyanebből az alapanyagból készül, de két rétegű testrésszel. Mindkét eszköz szépen a babára idomul.
A rugalmas kendő egy szuper első választás újszülött babák számára. Ám számolni kell azzal, hogy mivel egy kötött, hurkolt kelme, és a felkötés során 3 réteg kerül a baba hátára, akár meleg is tud lenni. Ha nem kedveled annyira az izzadt testek összesimulását, érdemes mást választanod. 

Én egy meleg, 38 C fokos nyári napon teszteltem a rugalmas kendőt, amikor pár hónapos kisfiammal a kötelező csípőszűrésre mentünk. Jól összemelegedtünk már így elsőre :). Mivel a kendő szívja az izzadságot, így nem éreztem kellemetlenül magam, a babám pedig békésen aludt rajtam, így valószínűleg ő sem. Általában nem a babákat zavarja az izzadás, hanem az anyát, vagy azt, aki hordozza őket. Én mindenesetre ezek után nyáron egy egyrétegű, szellős, hamar felvehető karikás kendőre váltottam. Télen viszont örömmel tértem vissza a rugalmas kendő használatához.

Ha te is érzékeny vagy a melegre, az izzadásra, nem árt azt is nyomós érvként figyelembe venned a hordozó választásánál, hogy milyen évszakra, időjárási periódusra választasz. 

 

3 és 5 hónapos babáknak való hordozók

Ettől a kortól másik két hordozónkat  - mei tai és csatos - tudod elkezdeni használni. Mindegyik hordozónk 100% pamut anyagból készült, mindegyik szívja az izzadságot és tud szellőzni
Amit az erős napsütésban még érdemes figyelembe venni, az a szín. 
Sokszor kérdezik tőlem, hogy amelyiknek sötétebb a pántja, az nem melegít-e nagyon. Az tény, hogy minél sötétebb egy szövet, annál inkább tudja az UV-t szűrni, de szívni is a nap melegét. Viszont mivel a sötét vállpántok, derékpánt nem nagy felületen érintkezik a hordozó személlyel, nem melegebb, mint egy világosabb, pl. bézs alapszínű babahordozó.

És, hogy ne könnyítsem meg a dolgodat? Hordozótervezőnkről hallottál már? 

Most már elővezettem minden szempontot, melyet érdemes figyelembe venned. Nem könnyű!
Lehet nem is egyet érdemes választanod? :-)

De ne aggódj, bármelyik mellett teszed le a voksod, csak jó döntést hozhatsz!
Babád - mivel a testközelség számára a legfontosabb - elégedett lesz!


És még valami!
Gondoltad volna, hogy a babahordozót nem csak a szabadban használhatod, hanem a négy fal között is? Nagyon nagy segítség otthon is pici baba mellett. De erről következő bejegyzésemben!

Addig is sétára fel! Irány a tavasz!
Töltődjetek fel, fürdőzzetek a napsütésben a D-vitaminban, örüljetek a jó levegőnek! 
Hordozóra fel!

Oldalainkon megismerkedhetsz a helyes babahordozással és segítünk az eszközválasztásban is:
Miért hordozd a kisbabád >>
Ismerd meg a helyes babahordozást >>
Helyes, ha hordozol, de helyesen hordozol? >>
Hogyan válassz babahordozót >>

Hordozz praktikusan! Viseld sítlusosan! - Gremese

Ki írkál itt?

Gremsperger Emese 3 gyermek anyukája, a Gremese Babahordozók készítője, baba- és gyermekhordozási tanácsadó.Gremsperger Emese 3 gyermek anyukája, a Gremese Babahordozók készítője, baba- és gyermekhordozási tanácsadó. Keress és kérdezz...

+36-70/326-50-71 emese@gremese.hu