Kosarad A kosarad üres... egyelőre :) Szeretném megrendelni »

Babahordozás melegben

Mire figyelj, ha melegben hordozol

Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van... Csuhajja! :)
Nem kell a sarokba dobni babahordozódat, mert kint meleg van. A babádat ez nem érdekli. :) Ő azt szeretné, ha tesközelben lenne veled, sokat. Egy tény: a nagy melegben bárhogyan, bármivel, bárkivel össze tudsz izzadni. Ha hátizsákot veszel fel azzal, ha a babádat veszed a karodba, hát vele. (A párom nem szereti, ha nagy melegben ölelgetem, ilyenkor azt szoktam mondani: "Oké, tudom, majd ősszel találkozunk". :)

Fontos a hordozóeszköz választás.
Természetesen abból tudsz gazdálkodni, amid van. De ha van választási lehetőséged, akkor a jobban szellőző, könnyedebb babahordozód válaszd.
A rugalmas kendő "zártabb és melegebb", mint pl. a mei tai vagy a csatos, de trükközni mindháromnál lehet.
A nagy melegben a legkedveltebb eszköz az állítható baby tai, a maga két rétegű szövött kendő alapanyagával, és a karikás kendő, mely csak egy rétegben van babád hátán.

Ezekben a hordozóeszközökben a baba fejénél, kezénél és a lábánál is van szellőzési lehetőség. Hordozóink 100% pamutból készülnek, tökéletesen szívják a baba, illetve a te izzadságodat.

Babahordozás melegben

Mivel tud többet a Gremese?

A mei tai-ok és a csatosok 100% pamut alapanyagból készülnek, a sötétebb anyagból lévőek UV szűrősek - de ez bármelyik más hordozóeszközre is igaz.
A rugalmas kendőnk 100% pamut, műszálat nem tartalmaz, a bababarát festés pedig biztosan nem fogja meg a baba kis testét erős izzadás esetén sem.
A baby tai és a karikás kendő alapanyaga szövött kendő, tiszta pamut, szellős, nyáron (is) remek választás.
Akármelyik hordozóeszközt is választod, valószínűleg valamennyire izzadni fogtok. A baba főképp a hasa felől, te a hasad vagy a derekad felől.

Hogyan tudsz trükközni?

A mei tai-nál ha feltekered a derékpántot, akkor babád ki tudja tenni a kezét, így jobb a szellőzés. (Ha a kicsi eleve kiteszi a kezét, és a lapockájánál van a mei tai teteje, akkor ne rövidítsd a testrészt, mert nem fogja őt tartani a mei tai.) Ekkor azonban a karja napon van, a védelemről nemsokára olvashatsz.

A rugalmas kendőnél kint van a baba lábszára, és a zsebet elég felhúznod csak a lapockájáig. Ez olyan baba esetében alkalmazható, aki tartja már a háta felső szakaszát. A kendő szárait pedig össze tudod rendezni a válladon úgy, hogy minél kisebb felületet takarjanak de még kényelmesen oszlassák a súlyt.

A csatosunknál választhatod a bugyrosított kötést - ha a testrészt rövidíteni szeretnéd azért, hogy a baba kitehesse a kezét. Ilyenkor a baba popsiját nem a derékpánt fölé teszed, és úgy hajtod rá a testrészt, hanem a derékpántra. Így keletkezik egy bugyor, amiben a baba szépen, ortopéd szempontból esgészségesen gömbölyödik, és a hordozó is veszít a magasságából.

Az állítható baby tai állíthatóságánál fogva nagyon egyszerűen használható, ahogy a karikás kendő is. Ha a baba már tartja a háta felső szakaszát (kb. 4 hónapos kor), akkor kitehető a kis keze az eszközből.

Hogyan indulj útnak - a babára vonatkozó tanácsok:

A baba napon lévő kis végtagjaira használj magas faktorszámú UV szűrő készítményt.
Ha lenge hosszú szárú nadrágot és hosszú ujjú felsőt adsz rá, ami ráadásul világos, az is nagyon jó.
A nyári könnyű sapit ne felejtsd el. Az ún. légiós sapkák is nagyszerűek, ezekben van egy kis toldás, ami a kicsi tarkóját védi.
A lehető legkevesebb réteg legyen a babán, egy body, vagy éppen egy szál pelenka.
A folyadékot ne felejtsd el, cicizés vagy ivás legyen indulás előtt, mert valamennyire izzadni fog a pici.
Készülj váltóruhával.

Hogyan indulj útnak - az anyukára vonatkozó tanácsok:

Ami a babára igaz, az rád is.
Napvédő krém, lenge öltözet, (fejfedő), folyadék. Akár elég lehet egy fürdőruha felső is, mert pl. a kendő öltöztet, de akkor a babán legyen egy réteg ruha, hogy ne "csússzatok" egymáson.
Figyelj a felső ruházatodra, ahol a babával érintkeztek, ott legyen köztetek egy nedvszívó réteg.

Ami mindkettőtöknek hasznos lehet, egy váltás ruha. Ha leveszed magadról a kicsit, rögtön fogod látni, hogy szükség van-e ruhacserére vagy sem.

Tények:

Hőségben ne indulj útnak, és kerüld a 11-15h közötti időszakot a napon - ha lehetséges.
Nagy melegben izzadunk, akár a babánkat, akár a kertkaput vesszük magunkra, vagy csak egy szál fürdőruhában vagyunk.
Mindenki más, egy-két kint lét után tudni fogod, hogyan öltözködjetek, mit vigyetek magatokkal, és hogyan védekezzetek a nap káros sugarai ellen.

Tapasztalat:

Az izzadás általában a szülőket zavarja, vagy zavarja jobban, mint a babákat. Persze ezt nem kell kőbe vésni, kivételek mindig vannak.

A fenti tanácsok jó irányadóak, vedd figyelembe őket, és csináld úgy, ahogy mindkettőtöknek jólesik, vagy éppen elviselhető.

Ki írkál itt?

Gremsperger Emese 3 gyermek anyukája, a Gremese Babahordozók készítője, baba- és gyermekhordozási tanácsadó.Gremsperger Emese 3 gyermek anyukája, a Gremese Babahordozók készítője, baba- és gyermekhordozási tanácsadó. Keress és kérdezz...

+36-70/326-50-71 emese@gremese.hu